Joshua Brenet
NOS Voetbal

Opgeleefde Brenet: voetbalwereld is hard en vies

De loopbaan van PSV’er Joshua Brenet is in een stroomversnelling geraakt. Door het wegvallen van Jetro Willems is de rechtsback van origine nu gepromoveerd tot basisspeler en die rol vervult hij, ondanks een wat stroeve start, met verve.

Het kan verkeren in de voetballerij. Dat weet ook de inmiddels 21-jarige Brenet. Begin dit jaar was hij onderwerp van spot na een matig optreden tegen ADO Den Haag. Brenet maakte een ongelukkige indruk tegen ADO Den Haag-speler Ruben Schaken, die de PSV-verdediger het zwijgen oplegde.

Het matige verdedigingswerk zorgde voor voer voor de critici en op social media vroegen mensen zich hardop af wat de meerwaarde was van Brenet bij de landskampioen. Maar de geplaagde verdediger kwam sterk terug en snoerde de critici met sterke optredens tegen onder meer Ajax en Manchester United uiteindelijk de mond.

"Dit seizoen is een grote ontwikkeling voor me. Ik speel nu veel wedstrijden. Gelukkig heb ik nu een goede fase en de mindere periode heb ik achter me gelaten. Ik kijk niet meer terug", aldus Brenet, die ook hoogte had gekregen van de stevige kritiek aan zijn adres.

"De voetbalwereld is een harde en ook vieze wereld. Gelukkig ben ik gewaarschuwd door de trainer, die me ook advies heeft gegeven. Ik heb strijdlust getoond, heb niet opgegeven en ben in mijzelf blijven geloven."

De voetbalwereld is een harde en ook vieze wereld.

Joshua Brenet

Omdat Willems voorlopig nog uit de roulatie is, maakt de opgeleefde Brenet voorlopig nog wel deel uit van de basisformatie van trainer Phillip Cocu, die het vanmiddag om 12.30 uur met zijn ploeg opneemt tegen FC Utrecht.

"Dat geeft me een boost. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en voel me een stuk lekkerder", aldus Brenet, die Willems naar eigen zeggen ook als een van zijn voorbeelden ziet. "Maar ik ben nu ook een soort van concurrent. Iedereen moet vrezen voor zijn plek, dus ook hij."

Joshua Brenet in duel met Memphis Depay

Ondanks zijn goede optredens van de afgelopen weken, werd hij door bondscoach Danny Blind nog niet opgeroepen voor het grote Oranje. Blind gaf in de defensie de voorkeur aan spelers als Kenny Tete en Jairo Riedewald, beiden spelend voor Ajax.

"Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op. Dat valt ons bij PSV wel op. Sommige dingen begrijpen wij gewoon niet", liet Brenet optekenen bij Omroep Brabant.

Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op.

Joshua Brenet over het selectiebeleid van Danny Blind

"Ik snap het allemaal niet. Sommige spelers verdienen het niet om nu al in Oranje te staan naast spelers die al veel hebben meegemaakt en de top hebben bereikt. Zij hebben pas een paar wedstrijden gespeeld en zitten er nu al bij. Blind is een man van die club, dat speelt misschien een rol."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl