NOS Schaatsen

Weer zilver voor Knegt op 1.500 meter

Weer zilver voor Knegt op 1.500 meter

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft net als vorige week zilver gewonnen op de 1.500 meter bij de wereldbeker. De Fries moest in de finale in Toronto, waaraan maar liefst acht man meededen, alleen de Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy voor zich dulden.

Knegt won nog nooit individueel goud in een wereldbekerfinale en ook in Toronto slaagde de wereldkampioen er niet in eerste te worden. Knegt lag in de finale al snel op kop, maar vlak voor het ingaan van de laatste ronde ging Kwak hem buitenom voorbij. De Koreaan gaf de leiding vervolgens niet meer af.

Kwak was vorige week bij de ouverture in Montreal ook al net te sterk voor Knegt op de 1.500 meter. Het brons in Toronto was voor de Canadees François Hamelin.

Geen finales op 500 meter en aflossing

Op de 500 meter speelde de Nederlandse mannen geen rol van betekenis. Freek van der Wart werd in de kwartfinales uitgeschakeld en eindigde als tiende. Dylan Hoogerwerf werd 24ste. Daan Breeuwsma, vorige week in Montreal nog finalist, eindigde als 39ste.

Op de 5.000 meter aflossing wist Nederland zich niet voor de finale te plaatsen. Mede door drie slechte wissels eindigden Knegt, Breeuwsma, Van der Wart en Adwin Snellink als derde in de halve finale. Vorige week in Montreal wonnen de mannen nog zilver op de relay.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl