Christian Santos viert zijn negende treffer van het seizoen

NEC is thuis hekkensluiter De Graafschap de baas

NEC heeft in de twaalfde speelronde zijn zesde overwinning geboekt. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis de Gelderse derby tegen hekkensluiter De Graafschap met 2-0.

In de eerste helft, waarin de regen met bakken uit de hemel kwam, kreeg De Graafschap de beste kansen, maar scoorde de thuisploeg. Voor de Doetinchemmers was Cas Peters twee keer gevaarlijk. Eerst stiftte hij de bal over doelman Benjamin Kirsten heen, maar ging de bal net naast en bij zijn tweede kans was hij Kirsten al gepasseerd maar kon Rens van der Eijden zijn schot nog net blokkeren.

Ongelukkige handsbal

NEC kwam na een half uur op voorsprong toen scheidsrechter Richard Liesveld de thuisploeg een penalty toekende na een ongelukkige handsbal van Alexander Bannink. Christian Santos benutte het buitenkansje met een goed geplaatst schot.

Bannink maakte na rust zijn fout bijna goed met een fraaie volley na een voorzet van Andrew Driver. Doelman Benjamin Kirsten reageerde echter alert en tikte de bal met een knappe reflex over de lat. Tien minuten voor tijd besliste Santos het duel met zijn negende competitietreffer na een prachtige aanval over vijf schijven.