sc Heerenveen viert de 0-2 van Kenny Otigba

Heerenveen wint onder De Haan ook bij FC Twente

Sc Heerenveen heeft in Enschede met 4-1 gewonnen van FC Twente. De Tukkers deden hun best, maar een raak schot van Hakim Ziyech was het enige resultaat.

Er gebeurde veel voor rust. Nadat Caner Cavlan de paal had geraakt, opende Luciano Slagveer in de zesde minuut uit de rebound voor sc Heerenveen de score.

Na een glijpartij van Thomas Agyepong gaf arbiter Kamphuis na een kwartier een penalty, die gemist werd door Ziyech. Keeper Drommel faalde op slag van rust bij een voorzet en Kenny Otigba kon scoren.

De Haan

FC Twente viel na rust genoeg aan, maar oogde lang machteloos. Pas na de rake knal van Ziyech kwam de spanning terug. De vechtlust die Twente nu toonde, bleef onbeloond. Joachim Andersen (in eigen doel) en Sam Larsson zorgden voor de eindstand.

Onder leiding van Foppe de Haan is sc Heerenveen dit seizoen nog zonder nederlaag. De Friezen speelden gelijk tegen Willem II en wonnen vorige week van Cambuur. Daardoor is het linkerrijtje weer een stuk dichterbij gekomen.