Lufthansa-toestellen in Düsseldorf
NOS Nieuws

Tweede stakingsdag bij Lufthansa: 58.000 gedupeerden

Cabinepersoneel van Lufthansa staakt vandaag voor de tweede dag op rij. Tussen 06.00 en 23.00 uur vallen op de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf vrijwel alle binnenlandse en Europese vluchten uit. Dat zijn er meer dan 500. Naar schatting 58.000 reizigers zijn gedupeerd; ze worden omgeboekt of kunnen gratis hun ticket annuleren.

Vluchten van Frankfurt naar Schiphol en andersom worden vanwege de staking geschrapt. Lufthansa-toestellen van en naar München kunnen wel vertrekken; daar is het cabinepersoneel gewoon aan het werk.

De stewards en stewardessen van de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij staken uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao. De onderhandelingen daarover duren al twee jaar en zitten muurvast. Een van de pijnpunten is de voorgenomen versobering van de pensioenregeling. Het personeel heeft gedreigd dat dit de langste staking in het bestaan van Lufthansa kan worden.

De afgelopen tijd waren er ook meerdere stakingen van Lufthansa-piloten. Zij verzetten zich eveneens tegen de pensioenplannen van het concern.

Staking van Lufthansapersoneel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl