NOS Wielrennen

Bos voor even terug bij oude liefde

Tien jaar na dato is het zilveren trio van de teamsprint op de WK baanwielrennen in 2005 herenigd. Teun Mulder, Tim Veldt en Theo Bos doen mee aan de teamsprint op de NK in Alkmaar, zondag 15 november.

Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt tijdens de Olympische Spelen in 2008

In hetzelfde weekeinde komt Bos ook in actie op de baan in Gent, waar hij aan start staat van de International Belgian Open. Een meervoudig wereldkampioen op de baan die minder dan een jaar voor de Olympische Spelen voor even de weg verruilt voor zijn oude liefde, dat roept vragen op.

De link met Rio 2016 is snel gelegd, maar volgens de sprinter zelf hoeven we zijn avontuur op de baan niet op te vatten als nieuwe olympische ambities. "Het is niets bijzonders. Ik ga wat wedstrijdjes op de baan rijden als training. Dat doe ik elke winter en dat zal deze winter hetzelfde zijn. Het zijn geen wedstrijden op topniveau. Ik doe het vooral om aan mijn snelheid te werken. En voor de fun", zegt Bos.

Val in Abu Dhabi

Het is voor het eerst dat Bos weer in actie komt sinds zijn val in de Ronde van Abu Dhabi, waar ook Tom Boonen bij betrokken was. De Nederlander liep daarbij enkele diepe vleeswonden op, de Belg was er erger aan toe. Hij hield aan de val een flinke schedelbreuk over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl