Ruben Schaken viert met Mike Havenaar de 1-1

Roda en ADO bewaren in stevig duel het evenwicht

Roda JC en ADO Den Haag hebben een stevige, maar verder weinig aantrekkelijke wedstrijd zonder winnaar afgesloten. De thuisploeg moest het een half uur lang met een man minder doen, maar bleef overeind: 1-1.

Roda begon sterk, met snel spel over de vleugels. Al na twee minuten spelen leek Tomi Juric 1-0 te maken. Hij schoof op aangeven van Edwin Gyasi bij de eerste paal binnen, maar arbiter Eric Braamhaar had goed gezien dat de Australiër eerst Gianni Zuiverloon omver had getrokken.

Even later hoefde Van Hyfte, na opnieuw een puike voorzet van Gyasi, alleen nog maar in te tikken. Ditmaal was er niets op aan te merken.

2.000ste eredivisiegoal ADO

De bezoekers hadden moeite de weg naar voren te vinden. Pas vlak voor rust viel er lijn in het spel van ADO te ontdekken. Dat leverde, nadat Benjamin van Leer eerst afstandsschoten van Mike Havenaar en Giovanni Korte had gepareerd, prompt de gelijkmaker op.

Korte gaf voor, Daryl Werker was Havenaar kwijt en de Japanner drukte resoluut af. Het was Havenaars achtste treffer van het seizoen en de tweeduizendste van de Hagenaars in de eredivisie.

Elleboogstoot

De tweede helft leverde weinig goed voetbal, maar veel strijd op. Iets te veel in de ogen van Braamhaar, die Juric na een elleboogstoot na ruim een uur spelen wegstuurde. Havenaar had de numerieke meerderheid al snel kunnen uitbuiten, maar zijn inzet werd op de doellijn door Werker gekeerd.

Ook daarna deed ADO veel te weinig met de overtalsituatie. Ruben Schaken was er nog het dichtstbij, maar zijn inzet ging ruim naast. Roda bleef vrij eenvoudig overeind en kreeg via Richmond Boakye (twee keer) en Hicham Faik zelfs nog de betere kansen op de overwinning.