In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Vluchtelingen toch naar noodopvang in Goor

De groep van circa vijftig vluchtelingen die weigerde om te overnachten in een sporthal in Goor, brengt daar toch de nacht door. RTV Oost meldt dat de groep na langdurig overleg alsnog naar binnen is gegaan.

De vluchtelingen waren ontevreden omdat ze al weken in sporthallen slapen en vrijwel geen privacy hebben. Hun bus reed daarom weer verder, maar keerde aan het einde van de avond terug naar het Twentse dorp. Waar ze in de tussentijd zijn geweest, is onduidelijk.

Goor heeft een sporthal beschikbaar gesteld voor de noodopvang van tweehonderd vluchtelingen. Zo'n 150 mensen kwamen vrijdag zonder problemen aan. Met de komst van de overige vijftig vluchtelingen zit de hal nu vol.

Heumensoord

Gemeente Hof van Twente, waar Goor onder valt, meldt op haar website dat de groep "andere verwachtingen had" van de opvang. Ze zouden hebben gedacht dat ze naar een centrum van het COA gingen.

Het is niet de eerste keer dat vluchtelingen ontevreden zijn over de noodopvang. Een maand geleden verliet een kleine groep vluchtelingen de noodopvang Heumensoord bij Nijmegen. Zij klaagden over stank en gebrek aan frisse lucht.

De vluchtelingen die vanmiddag aankwamen gingen zonder problemen naar binnen.

Advertentie via Ster.nl