De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson
NOS Nieuws

Presidentskandidaat Ben Carson loog over zijn opleiding

De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson heeft gelogen over zijn cv. Hij geeft nu toe dat hem nooit een opleiding aan de militaire academie in West Point is aangeboden, terwijl hij daarover wel schrijft in zijn autobiografie en het verhaal over zijn tijd daar diverse keren heeft verteld, meldt Politico.

Carson erkent dat hij nooit iets te maken heeft gehad met de prestigieuze school. De school leidt studenten op tot officier in het Amerikaanse leger.

Carson had over het aanbod voor een beurs aan West Point verteld in een verslag van zijn ontmoeting met generaal William Westmoreland in 1969, toen Carson nog op de middelbare school zat. Hij zat toen in een programma voor scholieren die interesse hadden in een militaire opleiding. Via dat programma kon hij zich inschrijven voor de opleiding in West Point, maar hij heeft dat nooit gedaan.

Gewelddadig gedrag

Een paar uur voor de onthulling tegenover Politico viel Carson de media nog aan vanwege "de hoop leugens" die ze over hem vertelden. Hij doelde daarmee op berichten over zijn gewelddadige gedrag in het verleden.

Donald Trump, Carsons grootste rivaal in de race bij de Republikeinen, reageerde meteen op de onthulling door op Twitter te zeggen: "Wauw, een van de vele leugens van Ben Carson! Groot nieuws".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl