Max Verstappen en zijn vader Jos op het circuit tijdens het evenement Italia a Zandvoort.
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Gemeente Zandvoort wil Formule 1 terug op circuit

De gemeente Zandvoort wil onderzoeken of er in de toekomst weer Formule 1-races kunnen worden verreden op het circuit van Zandvoort. RTV NH schrijft dat de gemeente daarover wil praten met de regering.

Volgens de gemeente is het starten van een nieuwe Grand Prix goed voor de economie en het toerisme in Zandvoort. De kosten voor het project bedragen tientallen miljoenen euro's. Volgens de gemeente kan de Nederlandse regering een rol spelen in het project. Ook moet er overleg plaatsvinden met het management van de Formule 1.

Er is al 30 jaar geen Formule 1-race meer geweest op Zandvoort, maar de directeur van het circuit, Eric Weijers, is enthousiast over het plan. "Als we samen de schouders eronder zetten, dan is het mogelijk."

Max Verstappen

Volgens Weijers moet Max Verstappen, die het momenteel goed doet in het buitenland, zijn succes ook op Nederlandse bodem kunnen laten zien: "Het zou geweldig zijn als Max de eerste race in Zandvoort zou winnen."

In totaal zijn er voor 1985 dertig grands prix in de Formule 1 gehouden op het Zandvoortse circuit. Daarna brak een tijd van financiële onzekerheid aan waardoor er een eind kwam aan Formule 1-races in Nederland.

De laatste grand prix op Zandvoort, 1985

Advertentie via Ster.nl