Bij de brand raakten afgelopen weekend tientallen mensen gewond
NOS Nieuws

Roemeense slachtoffers brand in nachtclub naar Nederland

De drie Nederlandse brandwondencentra gaan slachtoffers van de brand in een Roemeense nachtclub behandelen. Het gaat om negen zwaargewonden met ernstige brandwonden.

Ze worden dit weekend naar Nederland overgevlogen en verdeeld over het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hun behandeling duurt waarschijnlijk enkele maanden.

Niet genoeg plek

In eerste instantie zouden er meer gewonden naar Nederland komen, maar volgens een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis is daar niet genoeg plek voor. De patiënten moeten in strikte isolatie worden behandeld, omdat ze uit het buitenland komen. Daardoor is er een verhoogd risico dat ze bacteriën, zoals de MRSA-bacterie, bij zich dragen.

Ook moeten de brandwondencentra plekken vrijhouden voor ongelukken die ieder moment in Nederland kunnen gebeuren.

'Bij de patiënten is 40 tot 50 procent van het lichaam verbrand'

Concert

Bij de brand in de club in Boekarest kwamen afgelopen weekend 31 mensen om het leven en 130 mensen raakten gewond. De brand brak uit tijdens een concert van een rockband. Die gebruikte vuurwerk op het podium.

De Nederlandse brandwondencentra helpen vaker mensen met brandwonden in het buitenland. In juni stuurde de Huidbank van het ziekenhuis in Beverwijk tien dozen met donorhuid naar Taiwan. Daar raakten veel jongeren gewond bij een explosie in een waterpark.

'Patiënten moeten in isolatie worden behandeld'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl