De omgeving van de woning is afgezet
NOS Nieuws

Hoevelaken reageert geschokt na moord op 39-jarige moeder

In het dorp Hoevelaken, in Gelderland, is geschokt gereageerd op de moord op een 39-jarige vrouw. Zij werd woensdagavond om het leven gebracht in haar woning, waar ze woonde met vijf van haar kinderen.

Op de basisschool waar de kinderen van de vermoorde vrouw naartoe gingen, zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd om de geschokte ouders en kinderen te informeren. "Iedereen vindt het vreselijk en onvoorstelbaar", zegt Jos Berens, de directeur van de school.

Volgens het Algemeen Dagblad is de vrouw mogelijk vermoord onder de ogen van haar kinderen. "Wij gaan niet mee in dat soort verhalen", zegt Berens. "Wij vertellen de ouders en de kinderen alleen de informatie die de politie naar buiten heeft gebracht."

Ontvoerd

De vrouw uit Hoevelaken kwam vorig jaar in het nieuws nadat twee van haar kinderen waren ontvoerd door hun vader. De tweeling van 10 jaar werd een jaar lang vastgehouden in Libië. Na een rechtszaak liet de vader de twee meisjes terugkeren naar Nederland.

De politie wil niet zeggen of de vader een verdachte is in deze zaak. Volgens Omroep Gelderland maakt hij wel deel uit van het onderzoek.

Bij de woning wordt nog steeds naar sporen gezocht door de politie. Een deel van de straat is nog altijd afgesloten. De kinderen van de vrouw zijn door Jeugdzorg ergens anders ondergebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl