Teleurstelling bij AZ

AZ verliest opnieuw van FC Augsburg

AZ heeft in groep L van de Europa League ook zijn tweede wedstrijd tegen Augsburg verloren. In Duitsland werd het liefst 4-1 voor de hekkensluiter in de Bundesliga.

De Alkmaarders begonnen sterk en creëerden een paar goede kansen. Zo schoot Markus Henriksen op de paal en werd een inzet van Vincent Janssen gekeerd door de doelman van de Duitsers.

Halverwege de eerste helft nam Augsburg de regie in handen en opende Raúl Bobadilla de score. De Paraguayaan schoot mooi via de lat raak uit een vrije trap, maar wellicht had doelman Gino Coutinho meer kunnen doen. Na een half uur schoot Bobadilla ook de 2-0 binnen.

Moed

De wedstrijd leek vroegtijdig beslist, maar pal voor rust deden de Alkmaarders plots wat terug: Janssen nam de bal goed aan en schoot de bal uit een lastige hoek tussen de benen van de keeper door.

Teleurstelling bij Ridgeciano Haps na de 4-1
    Na de 2-1 was er weer even hoop bij doelpuntenmaker Vincent Janssen en Joris van Overeem
  • ANP
    Raúl Bobadilla was met drie treffers de grote man bij Augsburg

AZ had moed geput uit de goal en startte sterk in de tweede helft. Het zat de mannen van trainer John van den Brom echter niet mee: zowel Jeffrey Gouweleeuw als Alireza Jahanbakhsh schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de lat.

De Alkmaarse jacht op de gelijkmaker was in volle gang, maar daardoor ontstonden gaten in de defensie. Augsburg profiteerde optimaal. Ji Dong-won maakte er 3-1 van en Bobadilla haalde met zijn derde treffer de spanning uit de wedstrijd.

In het andere duel uit de groep won Athletic Bilbao afgetekend van Partizan Belgrado. In Spanje werd het 5-1 voor de koploper in de poule. AZ staat nu onderaan met nog twee wedstrijden te gaan.