Brand op industrieterrein bij Geleen
NOS Nieuws

Brand in ammoniakfabriek bij Geleen bedwongen

Op het voormalige DSM-terrein Chemelot bij Geleen heeft brand gewoed in een ammoniakfabriek. De brandweer was met groot materieel uitgerukt om het vuur in de fabriek van OCI Nitrogen te bestrijden.

De brand brak rond 21.15 uur uit na een breuk in een pijpleiding. Daardoor kwam waterstofgas vrij dat in brand vloog. Het gas wordt gebruikt voor de productie van ammoniak. Het vuur was om 22.45 uur bedwongen.

De brandweer zei dat er geen ontploffingsgevaar was en dat er geen ammoniak is vrijgekomen. Een werknemer raakte lichtgewond en kon na behandeling verder werken, zegt Chemelot.

Wegen afgesloten

De bedrijfsbrandweer hielp mee en gebruikte stoom om het vuur onder controle te krijgen. Uit voorzorg werd de Urmonderbaan afgesloten, de doorgaande weg langs het terrein.

OCI Nitrogen heeft twee grote productielijnen op het industrieterrein en behoort tot de grootste ammoniakfabrieken van Europa.

Stroomstoring

Chemelot werd een paar dagen geleden nog getroffen door een stroomstoring. Daardoor kwamen enkele fabrieken stil te liggen. De schade wordt geschat op honderdduizenden euro's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl