Viktor Fischer ligt verslagen op de grond

Inspiratieloos Ajax speelt ook tegen Fenerbahçe gelijk

Ajax heeft ook zijn vierde duel in groep A van de Europa League niet weten te winnen. De Amsterdammers bleven in de Arena tegen Fenerbahçe steken op 0-0.

In een rommelige eerste helft grossierde Ajax in onnodig balverlies en waren de schaarse mogelijkheden vooral voor Fenerbahçe. Joël Veltman schoot bijna in eigen doel en bij een hoekschop verzuimde Souza de doorgeschoten bal langs Jasper Cillessen te werken.

El Ghazi en Fischer geblesseerd

Op slag van rust was er zowaar een kansje voor Ajax: Viktor Fischer stuitte na een solo op doelman Volkan Demirel. Na een half uur verdraaide Anwar El Ghazi zijn rechterenkel; hij moest worden vervangen door Lasse Schöne. Door de blessure mist El Ghazi komend weekeinde ook de wedstrijd tegen Feyenoord.

Acht minuten na rust moest ook Fischer, na een botsing met zijn landgenoot Simon Kjær, naar de kant. In het vervolg ploeterde Ajax voort en bleven de bezoekers veel gevaarlijker. Rond de 80ste minuut hadden Volkan Sen, Fernandão en Hasan Ali Kaldirim moeten scoren. Pal voor tijd was invaller Amin Younes zowaar nog dicht bij de 1-0 voor Ajax.

De 0-0 tegen Fenerbahçe was alweer de derde remise van Ajax in de Europa League.

Molde al zeker van volgende ronde

Doordat Molde FK bij Celtic een 2-1 overwinning boekte, is de tweede plaats het hoogst haalbare voor de Ajacieden. Molde heeft na vier wedstrijden al tien punten verzameld en is al verzekerd van de volgende ronde. Fenerbahçe (tweede), Ajax (derde) en Celtic (vierde) strijden om de tweede plaats.

Molde kwam in Glasgow na twintig minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Mohamed Elyounoussi. Kris Commons maakte vijf minuten later de gelijkmaker.

Nog voor rust zette voormalig Heerenveen-speler Daniel Berg Hestad Molde weer op voorsprong. In de tweede helft gaf Celtic de wedstrijd uit handen. De Schotse formatie eindigde het duel zelfs met tien man, na een rode kaart voor middenvelder Nir Biton.