Britse toeristen in Sharm-el-Sheikh
NOS Nieuws

Gestrande Britse toeristen Egypte morgen toch naar huis

Twee Britse luchtvaartmaatschappijen halen morgen Britse toeristen op die gestrand zijn in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. De Britten konden niet naar huis omdat Londen gisteren alle vluchten tussen Sharm-el-Sheikh en het Verenigd Koninkrijk schrapte na vermoedens dat de recente crash van een Russische passagiersvliegtuig boven Egypte is veroorzaakt door een bomaanslag.

De vliegmaatschappijen Monarch en Easyjet hebben bekendgemaakt dat ze morgen veertien vluchten uitvoeren tussen Sharm-el-Sheikh en Londen, en een vlucht met bestemming Milaan. Ze brengen geen passagiers van het Verenigd Koninkrijk naar de Egyptische badplaats.

De toestellen worden extra gescreend om de veiligheid van de passagiers te garanderen.

In Sharm-el-Sheikh zitten zo'n 20.000 Britten. Volgens de regering in Londen kan het wel een week tot tien dagen duren voordat ze allemaal weer thuis zijn.

België

De Belgische chartermaatschappij Jetairfly gaat de komende drie dagen alle Belgische toeristen ophalen die in Sharm-el-Sheikh zijn gestrand. In verband daarmee vertrekt morgen het eerste lege toestel naar de Egyptische badplaats. Opvallend is dat alle passagiers hun koffers moeten achterlaten. Ze mogen alleen handbagage meenemen.

De eerste Nederlandse vlucht, van TUI, staat gepland voor zondag. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert inmiddels om niet van en naar het vliegveld in Sharm-el-Sheikh te reizen. TUI overlegt met de autoriteiten wat dit betekent voor de vlucht van zondag.

Rusland heeft aangekondigd 23 vliegtuigen naar Sharm-el-Sheikh te sturen om landgenoten op te halen. Overigens wil Rusland niet speculeren over de oorzaak van de crash, waarbij 224 Russen de dood vonden. Het Kremlin zegt de resultaten van het officiële onderzoek af te wachten.

Aanslag was waarschijnlijk oorzaak crash Sinaï

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl