Wrakstukken van het neergestorte vliegtuig in de Sinaïwoestijn
NOS Nieuws

Nederland wacht Britse veiligheidscheck Sharm-el-Sheikh af

De Nederlandse overheid en de luchtvaartmaatschappijen wachten het Britse veiligheidsonderzoek in Sharm-el-Sheikh af voordat een besluit wordt genomen of er nog vluchten naar de Egyptische badplaats mogen vertrekken.

De eerste Nederlandse vlucht staat pas zondag gepland. Tot die tijd vliegen er geen Nederlandse vliegtuigen boven het noorden van de Sinaï-woestijn.

De Britten houden hun vliegtuigen vanavond aan de grond, omdat ze eerst een onderzoek willen doen naar de veiligheid op de luchthaven. Het is volgens premier Cameron een voorzorgsmaatregel, omdat de Britse regering er rekening mee houdt dat een bomaanslag de oorzaak was van de ramp met de Russische Airbus in de Sinaï-woestijn. Het onderzoek wordt waarschijnlijk vanavond nog afgerond.

Overleg

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft vanavond overlegd met de AIVD, luchtvaartmaatschappijen en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De KLM vliegt sinds zaterdag al niet meer boven de Sinaï. Dat geldt ook voor de touroperators TUI en Corendon, die normaliter veel passagiers naar de Egyptische badplaats brengen. Er zijn op dit moment nog Nederlandse reizigers in de badplaats.

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies voor Egypte aangepast. Nederlanders die in Sharm-el-Sheikh zijn krijgen het advies om contact op te nemen met hun reisorganisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl