De 44-jarige Davide Rebellin plakt er nog een jaar aan vast in het wielerpeloton
NOS Wielrennen

Oude vos Rebellin (44) weet niet van ophouden

In 1991 was Ruud Lubbers nog premier van Nederland. Lothar Matthäus werd verkozen tot voetballer van het jaar en Miguel Indurain boekte zijn eerste Tourzege. In dat jaar begon Davide Rebellin zijn wielerloopbaan.

De inmiddels 44-jarige wielrenner, sinds 2013 in dienst bij de Poolse procontinentale formatie CCC Sprandi Polkowice, knoopt er nog een jaar aan vast.

"Het hart heeft altijd het laatste woord", schrijft Rebellin op zijn Facebookpagina. "Het lichaam en het hoofd zijn nog steeds klaar voor nieuwe gevechten. Met het enthousiasme van een kind en de ervaring van een 23-jarige loopbaan, met ups en downs, wil ik er weer het beste van maken."

In zijn lange carrière won de Italiaan 32 profwedstrijden. In 2004 won hij in een week de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In totaal zou hij drie keer zegevieren op de Muur van Hoei.

Tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 sprintte Rebellin achter Samuel Sánchez naar het zilver. Die medaille moest hij echter inleveren nadat hij betrapt werd op doping. In mei 2011 keerde hij na een schorsing terug in het peloton.

De mooiste klassiekerzeges van Rebellin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl