De winnende robot
NOS Nieuws

Dure robot is speelgoed van het jaar

Een robot is uitgeroepen tot speelgoed van het jaar voor kinderen van 10 en 11 jaar. Maar of veel kinderen ermee gaan spelen, is de vraag. De Meccano Meccanoid G15 KS van leverancier Spin Master kost in de winkel 399,99 euro.

De robot leert kinderen bouwen en programmeren, staat op de website van de verkiezing. Hij reageert op commando's en kan je bewegingen nadoen. "Ook kan hij voor je dansen en kungfu-bewegingen maken."

De jury is zich ervan bewust dat de robot duur is, staat in het rapport. "Maar het is een artikel met veel mogelijkheden en bijzonder innovatief. In de toekomst zullen we steeds meer van dit soort speelgoed zien."

Robot is speelgoed van het jaar

Ook in de categorie '12 plus' heeft een modern stuk speelgoed gewonnen. De Focus Drone van Spectron won het van de vier bordspellen die ook genomineerd waren.

De winnaars werden bekendgemaakt op een basisschool in Bovenkarspel. Alle klassen van de school hebben het genomineerde speelgoed uitgebreid getest. Hun stem telde mee bij de verkiezing. Mensen konden ook stemmen via internet.

De prijzen werden uitgereikt in zes leeftijdscategorieën. In iedere categorie waren vijf stuks speelgoed genomineerd. De genomineerden waren uitgekozen door een vakjury, met daarin journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl