Van Rijn kijkt naar een xtc-test tijdens een bezoek aan Jellinek
NOS Nieuws

Overheidscampagne wijst op gevaren drugs

De overheid komt in het voorjaar met een campagne om jongeren en hun ouders te wijzen op de gevaren van drugs. Volgens staatssecretaris Van Rijn weten ouders veel te weinig over het drugsgebruik van hun kinderen.

Uit het laatste onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat 60 procent van de mensen die regelmatig stappen weleens xtc gebruikt.

Drugs moeten een onderwerp zijn om het over te hebben met ouders.

Staatssecretaris Van Rijn

Van Rijn maakt zich grote zorgen over het drugsgebruik onder jongeren. "Het is voor deze groep heel normaal om tijdens het uitgaan drugs te gebruiken. Zij lopen daarmee grote risico's."

Hij wil jongeren hierover beter informeren en ouders helpen om met hun kinderen het gesprek aan te gaan. "Ik begrijp heel goed dat het helemaal niet zo simpel is, maar drugs moeten een onderwerp zijn om het over te hebben", stelt de staatssecretaris.

Hogere dosering

Wat veel ouders niet weten is dat de pillen vooral bij hogeropgeleide jongeren populair zijn en dat ze tegenwoordig niet zo duur meer zijn. Ook is de dosering mdma veel hoger dan vroeger.

Staatssecretaris Van Rijn zegt dat het Nederlandse drugsbeleid goed werkt, maar hij maakt zich wel zorgen over de recente ontwikkelingen. "De normalisering van drugsgebruik tijdens het uitgaan wil ik ter discussie stellen", schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Ouders weten veel te weinig over drugsgebruik van hun kinderen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl