Jorrit Bergsma was bij de KNSB Cup de sterkte op de 5 en de 10 kilometer
NOS Schaatsen

Bergsma voorlopig niet terug in selectie ploegenachtervolging

Jorrit Bergsma keert voorlopig niet terug in de selectie van de ploegenachtervolging. Bondscoach Geert Kuiper heeft de wereld- en olympisch kampioen op de 10.000 meter niet opgenomen in zijn voorselectie.

Toch houdt Kuiper de deur nog open voor Bergsma. In Calgary, waar volgende week de eerste wereldbeker op het programma staat, wil hij eerst met de schaatser om tafel zitten om te praten over de toekomst.

Bergsma ontbreekt op de ploegenachtervolging sinds hij tijdens de Olympische Spelen van Sotsji niet meer geselecteerd wilde worden.

De Fries maakte deel uit van de ploeg (met Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij), maar voelde zich nooit volledig geaccepteerd. Op de dag van de olympische finale in Sotsji legde Bergsma een bom onder het team. Hij trok zich terug, nadat hij in de twee races voor de finale ook al niet had mogen rijden.

Bergsma tijdens Spelen 2014: ik voel me een beetje genaaid

Selecties ploegenachtervolging en massastart

De komende wereldbekerwedstrijden kan bondscoach Kuiper kiezen uit Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Wouter olde Heuvel, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga. Bij de vrouwen zijn er vier geselecteerd: Marije Joling, Marrit Leenstra, Antoinette de Jong en Linda de Vries.

Voorselectie ploegenachtervolging

MannenVrouwen
Sven KramerMarije Joling
Jan BlokhuijsenMarrit Leenstra
Wouter olde HeuvelAntoinette de Jong
Douwe de VriesLinda de Vries
Arjan Stroetinga

De voorselectie voor de massastart is ook bekendgemaakt. Jorrit Bergsma is voor dat onderdeel wel aangewezen. Ook wereldkampioen Stroetinga, Blokhuijsen en Gary Hekman zitten bij de groep. Bij de vrouwen kan Kuiper kiezen uit Irene Schouten, Janneke Ensing, Lisa van der Geest en Carien Kleibeuker.

Voorselectie massastart

MannenVrouwen
Arjan StroetingaIrene Schouten
Jorrit BergsmaJanneke Ensing
Jan BlokhuijsenLisa van der Geest
Gary HekmanCarien Kleibeuker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl