Kansas City Chiefs speelde afgelopen weekend in het Wembley-stadion tegen Detroits Lions
NOS Sport

Voortaan ook voorwaartse passes op Twickenham

Voortaan niet alleen try's, maar ook touchdowns in hét Engelse rugbystadion Twickenham. Daar organiseren de Amerikaanse American Football-competitie NFL en de Engelse rugbybond (RFU) vanaf 2016 tenminste drie wedstrijden in de komende drie jaar.

Twee Amerikaanse teams zullen minimaal één keer per jaar een wedstrijd spelen in het Londense stadion. Dat de NFL wedstrijden speelt in Engeland is niet uniek. Er worden ook al wedstrijden gespeeld in het Wembley-stadion en het stadion van voetbalclub Tottenham Hotspur.

NFL populair in Engeland

"We zijn er erg blij mee dat trouwe en gepassioneerde fans uit de hele wereld nu de kans krijgen om de NFL in actie te zien op een prachtige locatie", aldus Mark Waller, de vice-president van de NFL.

De Nieuw-Zeelandse rugbyers prolongeerden afgelopen weekend nog hun wereldtitel in het Twickenham-stadion. "We hebben veel geïnvesteerd in Twickenham", zegt Sophie Goldschmidt, commercieel directeur van de RFU. "In Engeland wordt de NFL steeds populairder. Fans krijgen nu meer mogelijkheden om op de voorste rij te zitten bij een NFL-wedstrijd."

80.000 bezoekers

In 2007 speelde de NFL voor het eerst een competitiewedstrijd in Engeland. New York Giants won toen met 13-10 van Miami Dolphins. Dit seizoen werden er drie NFL-wedstrijden gespeeld in Engeland. De laatste wedstrijd, Kansas City Chiefs-Detroits Lions (45-10), trok ruim 80.000 bezoekers.

In 2018 zullen er vijf wedstrijden van de NFL te zien zijn in Londen: twee op Wembley, twee in het stadion van Tottenham en één op Twickenham.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl