iOS 9 op een iPhone 6S
NOS Nieuws

Lek in iOS 9 voor Apple niet makkelijk te dichten

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Er zijn een of meerdere lekken in de nieuwste versie van iOS (9.1) ontdekt die nog niet zijn gerepareerd. Dat claimt beveiligingsbedrijf Zerodium.

Zerodium is een bedrijf dat zoekt naar kwetsbaarheden in software en die informatie doorverkoopt aan haar klanten. Dit wordt gezien als een zeer controversiële methode, want hierdoor worden de lekken niet gedicht.

Het beveiligingsbedrijf zegt te werken voor onder andere bedrijven die in opdracht van het Pentagon werken. Volgens technologiemagazine Wired werkt Zerodium ook voor inlichtingendiensten.

Het bedrijf zegt niet van plan te zijn de informatie over de lekken op korte termijn met Apple te delen. Ongetwijfeld gaat de smartphonemaker zelf wel op zoek naar de kwetsbaarheden.

Beloning: 1 miljoen dollar

Het bedrijf schreef een wedstrijd uit met een beloning van 1 miljoen dollar om een lek in de iPhone-software te vinden. Twee partijen zouden hebben gestreden om het lek te vinden.

Een van de partijen ontdekte dat kwaadwillenden een gebruiker alleen maar naar een internetpagina hoefden te lokken om te kunnen inbreken op de iPhone, iPad of iPod. Vervolgens kunnen kwaadwillenden op afstand toegang krijgen tot de telefoon.

Apple was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl