De koning bij een eerdere beëdiging
NOS Nieuws

Nieuwe staatssecretarissen vandaag al beëdigd

Koning Willem-Alexander zal vanavond PvdA-Kamerlid Martijn van Dam beëdigen als nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Dat heeft de RVD meegedeeld. Van Dam volgt staatssecretaris Dijksma op, die vanwege het vertrek van Wilma Mansveld doorschuift naar Infrastructuur en Milieu.

Aanvankelijk leek het erop dat de beëdiging later zou zijn, omdat deze week de behandeling van de begroting van Economische Zaken staat gepland. Waarschijnlijk zal die begrotingsbehandeling nu uitgesteld worden, zodat de nieuwe staatssecretaris zich eerst kan inlezen.

Portefeuilles

Hoewel Dijksma al de eed of belofte heeft afgelegd toen ze staatssecretaris van Economische Zaken werd, wordt ze toch vanavond opnieuw beëdigd. Dat heeft ermee te maken dat ze eerst ontslag krijgt, en daarna opnieuw benoemd wordt.

Ingewijden melden dat er geen herverdeling van portefeuilles komt op Infrastructuur en Milieu. Dijksma neemt het volledige takenpakket over van Mansveld, met daarin het spoor en de luchtvaart. De laatste tijd werd vaak gezegd dat Mansveld een te zware portefeuille had, terwijl minister Schultz een 'pretpakket' heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl