Sparta plaatste een advertentie in een aantal ochtendbladen
NOS Nieuws

Sparta vervangt 9300 e-bike-frames

Fietsfabrikant Sparta roept 9300 e-bikes versneld terug, omdat er in een lasnaad in het frame haarscheurtjes kunnen ontstaan. Dat kan in uitzonderlijke gevallen leiden tot het doorzakken van het frame, zegt het bedrijf in een advertentie in ochtendkranten.

Het gaat om damesmodellen met een hoog instapframe van de Sparta ION RX, RX+ en RXS+ die tussen juli 2011 en 2014 zijn geproduceerd. In de lasnaad rond de uitsparing voor de kabelinvoer aan de voorkant van het frame kunnen scheurtjes ontstaan. Eigenaren van deze modellen kunnen hun frame gratis door een nieuw frame laten vervangen.

Sparta is in september al met de omruilactie begonnen. In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is toen afgesproken daar geen ruchtbaarheid aan te geven. Sparta wilde eerst de eigenaren van de oudste e-bikes benaderen, omdat bij die fietsen de kans op scheurtjes het grootst is.

Vorige week brak het frame van een vrouw in IJsselstein. Zij raakt daarbij niet gewond. In verband met dit incident is besloten de terugroepactie te versnellen door alle kopers op de omruilactie te attenderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl