Resten van het Russische vliegtuig dat neerstortte boven de Sinaïwoestijn
NOS Nieuws

Satelliet registreerde lichtflits bij neergestort Russisch vliegtuig

Op beelden van een Amerikaanse satelliet boven de Sinaï is een lichtflits te zien op het moment dat zaterdag een Russisch vliegtuig neerstortte. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC. Volgens CNN wordt dat nieuws ook bevestigd door het Pentagon.

Wat er precies is gebeurd kan op basis van de beelden niet worden vastgesteld. Het kan zijn dat de brandstoftank ontplofte of een motor in brand vloog, maar er kan ook een bom aan boord van het vliegtuig zijn geweest. De lichtflits kan ook door de satelliet zijn waargenomen toen het vliegtuig de grond raakte, zeggen deskundigen.

De beelden zijn gemaakt met een infraroodcamera. Uit die beelden blijkt ook dat er geen raket is afgevuurd vanaf de grond. De hittesporen van een dergelijk wapen zouden door de camera zijn opgepikt.

Poetin

De Russische president Poetin zei gisteren dat Rusland er alles aan zal doen om de oorzaak van de ramp boven tafel te krijgen. Eerder werd al bekend dat het toestel al in de lucht in tweeën was gebroken. Bij het ongeluk boven de Sinaïwoestijn kwamen alle 224 inzittenden om het leven.

Lichtflits op satellietbeeld bij neergestort Russisch vliegtuig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl