Mensen brengen kaarsen en bloemen naar de getroffen nachtclub
NOS Nieuws

Dodental nachtclubdrama Roemenië gestegen

In Roemenië is het dodental als gevolg van de brand in een nachtclub, vorige week, opgelopen tot 31. Een man is vandaag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, zegt minister Oprea van Binnenlandse Zaken.

Meer dan 130 mensen liggen nog in het ziekenhuis, van wie negentig er slecht aan toe zijn.

Vrijdag brak er in de nachtclub in Boekarest brand uit tijdens een concert van een rockband. De brand werd veroorzaakt door vuurwerk op het podium.

Doodslag

De drie eigenaren van de getroffen discotheek zijn vandaag ondervraagd. Ze worden verdacht van doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel. Veel Roemenen zijn woedend op de eigenaren en de autoriteiten. Er zouden te veel mensen in de club zijn geweest.

Na het drama in Boekarest heeft premier Ponta de autoriteiten opgeroepen uitgaansgelegenheden in het hele land te controleren. Na de oproep erkenden eigenaren van drie andere Roemeense nachtclubs dat ze roekeloos zijn geweest en vaak veiligheidseisen hebben genegeerd. Ze boden daarvoor excuus aan. Een van hen sluit zijn club in de hoofdstad, anderen beloofden verbetering.

Stille tocht

Gisteren liepen duizenden mensen mee in een stille tocht voor de slachtoffers van de brand. Vandaag kwamen opnieuw veel mensen naar de herdenkingsplek bij de club om kaarsen te branden en bloemen neer te leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl