De verdachte in de zaak-Nicole van den Hurk
NOS Nieuws

Tbs'er: misschien wel seks gehad met Nicole van den Hurk

De tbs'er die verdacht wordt van het verkrachten en vermoorden van Nicole van den Hurk in 1995 zegt dat het best mogelijk is dat hij seks met haar heeft gehad, maar hij weet het niet meer. Voor de rechtbank in Den Bosch ontkende hij nogmaals dat hij haar heeft vermoord.

Het is vandaag de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het 15-jarige meisje verdween in oktober 1995. Haar lichaam werd ruim een maand later gevonden in de bossen tussen Lierop en Mierlo. Ze was verkracht en vermoord. In 2011 werd dna van de verdachte op haar lichaam gevonden.

Tbs'er: misschien wel seks gehad met Nicole van den Hurk

De 48-jarige Jos de G. zei tegen de rechter dat seks voor hem vergelijkbaar was met boodschappen doen in de supermarkt. "Het betekende niets voor me." Ook verklaarde hij dat seks voor hem een vlucht was uit de realiteit. Hij zei dat hij niet weet wat intimiteit is en daarvoor ook is behandeld.

Tegen de rechter zei hij dat hij een wild leven had vanaf zijn scheiding in 1990 tot de geboorte van zijn dochter in 1998. Hij had "seks in de auto, in het bos, in het zwembad, op het kerkhof".

De man is eerder veroordeeld; twee keer voor verkrachting en een keer voor zware mishandeling. Hij had nog tbs toen hij in beeld kwam als verdachte in de zaak van Van der Hurk.

Smeekbede

Tijdens de zitting mocht de familie van Nicole het woord voeren. Dat spreekrecht kregen de stiefmoeder en -zus van Nicole overigens niet van de rechter. Zij hebben hun verklaring nu via de media verspreid.

Daarin staat: "Geen dochter, geen zusje meer, vanaf 6 oktober 1995 geen compleet gezin meer. Vanaf 6 oktober 1995 geen Nicole meer. Ongeloof, pijn, verdriet, zijn de eerste woorden die in mijn hoofd spoken. Eigenlijk spoken deze woorden al twintig jaar lang in mijn hoofd. Maar voor degene die haar dit aangedaan heeft betekenen deze woorden niks, voor diegene telt behoefte, lust, macht. Achttien jaar steeds weer de hoop, misschien wel smeekbede waarom geen dader? Waarom geen gerechtigheid?''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl