Prins Laurent bij een straathondverkiezing, georganiseerd door de Prins Laurent Stichting
NOS Nieuws

'Koning Filip distantieert zich van broer Laurent'

De Belgische koning Filip distantieert zich van zijn broer prins Laurent. Dat schrijven zowel Het Nieuwsblad als de Gazet van Antwerpen. De kranten baseren zich op bronnen rond de koning. Die zeggen dat hij de declaratie-rel waarin Laurent verzeild is geraakt als de "persoonlijke verantwoordelijkheid" van Laurent beschouwt.

Het afgelopen weekend werd bekend dat Laurent in de verantwoording van zijn uitgaven privé-uitgaven als 'beroepskosten' heeft opgevoerd, zoals de schoolkosten voor zijn kinderen, de aanschaf van levensmiddelen en een skivakantie. In totaal zou het om een bedrag van duizenden euro's gaan.

Vrije tijd

In de Gazet van Antwerpen zegt een adviseur dat Laurent vindt dat hij ook in zijn vrije tijd prins is. Daarom vallen de aanschaf van levensmiddelen en zijn skivakantie onder beroepskosten. “Want Laurent blijft toch ook op de piste een prins”, zegt de adviseur.

De grootste partij in het Belgische parlement, de N-VA, wil de toelages van Laurent en de rest van de koninklijke familie binnen vijf jaar afbouwen. Zo kan de misstap van Laurent ook de koning in problemen brengen.

Laurent heeft de afgelopen week drie openbare optredens afgezegd, officieel vanwege een aanhoudende verkoudheid. Volgens Het Nieuwsblad voelt hij zich onvoldoende gesteund door koning Filip en het hof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl