Thiemo de Bakker met zijn trofee in het Mexicaanse Monterrey
NOS Sport

De Bakker was in z'n hoofd al klaar met het seizoen

Een paar weken geleden wilde Thiemo de Bakker na enkele matige prestaties zijn tennisseizoen vroegtijdig beëindigen. De Westlander ging echter door, won prompt twee challengertoernooien en ineens ziet de wereld er anders uit.

Onlangs gingen er opzienbarende beelden van een partij van De Bakker over het internet. Daarop was te zien hoe hij een partij verloor door op matchpoint tegen, nog tijdens de rally, uit frustratie zijn racket weg te gooien. De Nederlander werd daarna gefileerd op social media.

De Bakker dacht aan stoppen, tenminste, wat betreft het tennisjaar 2015. Nog twee hardcourttoernooien, zijn minder favoriete ondergrond, stonden nog op het programma: Las Vegas en Monterrey. Hij waagde het er toch maar op.

De Nederlander tankte in Noord-Amerika vervolgens per duel meer en meer vertrouwen en tien partijen later was hij twee titels rijker. Het contrast is groot. "Ik stond niet lekker te spelen de laatste weken", kijkt De Bakker terug op zijn onverwachte reeks. "Ik had het al uit mijn hoofd gezet. Dat ik nu toch heb gewonnen, is wel heel mooi."

Tophonderd en Australian Open

Hij maakt bovendien zijn rentree in de tophonderd en is daardoor vrijwel zeker van rechtstreekse deelname aan de Australian Open.

Even niet meer de gruwelen van een kwalificatietoernooi op een grand slam. "Dat zijn toch jongens die goed spelen, dus het scheelt heel veel", weet De Bakker, die de komende weken stoom gaat afblazen in de lucratieve Franse tenniscompetitie en zich daarna voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Thiemo de Bakker weet het: de titel in Monterrey is binnen

De Bakker stijgt door z'n prestaties naar plaats 96 op de mondiale ranglijst en is daarmee de tweede Nederlander. Robin Haase is de nummer één op de 65ste plaats.

Kiki Bertens blijft de beste Nederlandse vrouw op plek 102, voor Richèl Hogenkamp die 130ste staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl