Mist op de A9
NOS Nieuws

KNMI waarschuwt voor mist, honderden kilometers file

Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het zicht is op sommige plekken minder dan enkele tientallen meters.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een drukke ochtendspits. Pas na 10.00 uur wordt het zicht beter, is de verwachting van Weerplaza. Op enkele snelwegen blijven vanwege de mist de spitsstroken dicht. In het zuiden is bovendien de herfstvakantie afgelopen.

Veel files en vluchten Schiphol op geannuleerd

Rond middernacht werd dichte tot zeer dichte mist vanuit alle provincies gemeld, zegt weerbureau Weerplaza. Michiel Severin van Weerplaza zegt dat de omstandigheden voor mistvorming ideaal zijn. "De mist lost pas op zodra de zon krachtig genoeg is om door de mistlaag heen te komen. Aangezien de zon om 07.35 uur opkomt, zal het oplossen van de mist de eerste ochtenduren zeer traag gaan."

Tijdens de avondspits wordt geen mist verwacht.

Schiphol

De mist, waar ook andere Europese landen last van hebben, zorgt ook op Schiphol voor problemen. Er kunnen minder vluchten landen en vertrekken. De mist leidde gisteravond ook al tot vertragingen en annuleringen. De luchthaven roept reizigers op om de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl