FC Utrecht-speler Nacer Barazite viert de 2-1

FC Utrecht knokt zich langs FC Twente

FC Utrecht heeft zijn derde thuiszege van het seizoen geboekt. FC Twente werd in de Galgenwaard met 4-2 verslagen.

De thuisploeg boog in een vermakelijke eerste helft een achterstand (Thomas Aqyepang vond de verre hoek) om in een 2-1 voorsprong; Timo Letschert scoorde van dichtbij uit een hoekschop nadat twee verdedigers de bal hadden gemist en Joël Drommel werkte een voorzet van Nacer Barazite in zijn eigen doel. FC Twente kwam uit een counter langszij via Hakim Ziyech (hard schot met links).

Na de 3-2 van Barazite (na een-tweetje met Sean Klaiber) golfde het spel in de Galgenwaard net als voor rust weer op en neer. FC Twente werd steeds sterker, mede door de aanvallende wissels, en kreeg een dot van een kans op de 3-3. Na een lepe assist van Ziyech kopte Jari Oosterwijk echter recht in de handen van Robbin Ruiter. Sébastien Haller besliste vlak voor tijd het duel vanaf de stip nadat Letschert was gevloerd.