Sanne Wevers pakt het zilver op balk bij de WK turnen
NOS Sport

Sanne Wevers stunt met zilveren medaille bij WK turnen

Sanne Wevers heeft bij de WK turnen in Glasgow zilver veroverd op balk. De 24-jarige turnster moest in de finale alleen de ongenaakbare titelhoudster Simone Biles voor zich dulden.

Wevers won dit jaar bij de EK brons op brug. In Glasgow liet ze in de finale een prima oefening zien, die met 14,233 punten werd gewaardeerd. Na een protest werd de uitgangswaarde aangepast (van 5,6 naar 5,7), waardoor ze uitkwam op 14,333 punten.

Vervolgens moest de 24-jarige Wevers afwachten wat de zes concurrenten na haar deden. De Duitse Pauline Schäfer kwam in de buurt (haar 14,133 was goed voor brons), maar alleen de 18-jarige Biles (15,358) passeerde haar.

Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlandse vrouw een medaille veroverde op een WK. Destijds was er brons voor Suzanne Harmes op vloer.

Thorsdottir wordt laatste

Eythora Thorsdottir, de andere Nederlandse in de brugfinale, kwam als eerste in actie, maar haar oefening ging niet volgens plan. Ze viel (net als drie andere finalisten) en eindigde met 12,733 op de achtste en laatste plaats.

"Ik had gehoopt dat ik kon laten zien wat ik waard was. Maar dat ik hier sta bij de top-acht,daar moet ik gewoon heel tevreden over zijn", zei ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl