Sven van Beek raakt de bal verkeerd en scoort in eigen doel

Feyenoord laat zich verrassen door ADO

Vier dagen na de met veel jubel begroete bekerzege op Ajax heeft Feyenoord in de competitie een gevoelige nederlaag geleden. De medekoploper in de eredivisie ging met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag. Ironisch genoeg bleek ook nu een eigen treffer beslissend te zijn.

Het meeste balbezit voor rust was voor Feyenoord, dat moeite had om openingen te vinden tegen het voorzichtige ADO. Beide ploegen kregen één grote kans: Simon Gustafson stuitte op ADO-keeper Martin Hansen, terwijl een inzet van Mike Havenaar net naast ging.

Na rust gebeurde er veel meer. Havenaar trof de lat en bij een Haagse counter greep doelman Kenneth Vermeer knap in. Net toen Feyenoord meer druk zette, scoorde Sven van Beek met een mispeer in eigen doel: 1-0.

Invaller Colin Kazim-Richards en Gustafson misten een opgelegde kans, waarna de Rotterdamse druk alleen maar toenam. In een enerverende slotfase, met rood voor Edouard Duplan die op het been van Bilal Basacikoglu ging staan, hield Den Haag stand.