NOS Voetbal

Elia: ADO is het kleine broertje van Feyenoord

'ADO is het kleine broertje van Feyenoord'

De euforie in de Kuip is nog niet gaan liggen, maar na de overwinning op Ajax in het bekertoernooi wacht zondagmiddag weer de volgende tegenstander in de eredivisie. Feyenoord gaat op bezoek bij ADO Den Haag. Zo groot als de verschillen zijn tussen Feyenoord en Ajax, zo veel overeenkomsten zijn er tussen Feyenoord en ADO, meent vleugelspits Eljero Elia.

"ADO is het kleine broertje van Feyenoord", stelt Elia. "Ik kom zelf uit Den Haag en ik ken veel mensen uit Den Haag en Rotterdam. Het is maar vijftien minuten van elkaar. Veel ADO-supporters zijn in het Feyenoord-stadion, en omgekeerd ook."

Fanatiek

"Ik vind dat ze eigenlijk dezelfde mentaliteit hebben. Als mens, en hoe ze naar de wedstrijd toeleven. Heel fanatiek. Dat vind ik wel mooi", aldus Elia.

Zowel bij Feyenoord als ADO is het fanatisme bij de aanhang groot. Dat kan lastig zijn voor een voetballer, maar voor Elia geldt dat niet. "Ze motiveren ons alleen maar. Wij zijn ook gemotiveerd, maar als zij tekeer gaan, gaan wij nog erger tekeer. En hoe meer wij tekeer gaan, hoe erger zij tekeer gaan."

De Kuip ontplofte bij de eerste goal van Eljero Elia in Feyenoordshirt. De aanvaller trouwens ook

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl