Frank-Walter Steinmeier (met bril) vrijdag bij de conferentie in Wenen
NOS Nieuws

Duitse minister ziet weer hoop voor Syrische volk

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier is na de Syrië-conferentie in Wenen weer hoopvol dat er een einde komt aan de strijd in Syrië. "Voor het eerst sinds jaren is er nu reden tot hoop voor de mensen in Syrië dat ze binnen niet al te lange tijd weer vreedzaam in hun eigen land kunnen leven", zei Steinmeier zaterdagavond.

"Het is nog meer wens dan werkelijkheid, maar de eerste schreden zijn vrijdag in Wenen gezet", zei de Duitse minister tegen Bild am Sonntag.

Minister van Defensie Von der Leyen vindt wel dat er uiteindelijk in Syrië een machtswisseling moet komen. "President Assad kan en zal geen deel uitmaken van een langetermijnoplossing, daar zijn alle betrokkenen het over eens", zei de minister.

Ze erkende wel dat het huidige Syrische regime nu betrokken moet worden bij de zoektocht naar een oplossing: "Zo bitter is het."

De conferentie in Wenen leverde geen concrete resultaten op, maar er werd in elk geval afgesproken dat de deelnemers binnenkort opnieuw bij elkaar komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl