Anwar El Ghazi feliciteert Viktor Fischer met de 1-0

Ajax heeft makkelijk avondje tegen Roda

Ajax heeft met kinderlijk gemak de negende competitiezege van het seizoen geboekt. De fris en fruitig spelende Amsterdammers waren in de Arena met 6-0 te sterk voor de Limburgers.

Trainer Frank de Boer had slechts drie verdedigers opgesteld, wat hem een overtal op het middenveld gaf. En dat was te merken: Roda werd overlopen en stond na vier minuten al met 1-0 achter. Viktor Fischer tikte de bal binnen die, na een kopbal van Joël Veltman, van de paal was terug gestuiterd.

Vervolgens zorgden Davy Klaassen, Arkadiusz Milik en Fischer voor rust met twee vloeiende aanvallen voor nog eens twee treffers. Bij de 2-0 mocht Milik scoren, bij de 3-0 schoot Klaassen raak. Roda had wat terug kunnen doen via Tomi Juric, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Ajax-doelman Jasper Cillessen.

Ajax-feestje

Ook in de tweede helft was er maar een ploeg die aanviel. In het eerste kwartier na rust had het strafschopgebied van Roda zelfs meer weg van een schiettent, maar Ajax wist de roos eventjes niet te vinden.

Pas na een uur spelen was het weer eens raak via Fischer, die zijn vijfde competitietreffer van het seizoen maakte. Een kwartier later kwam Milik met een rake vrije trap ook op vijf. Klaassen kon niet achterblijven en maakte in de slotfase de 6-0, wat het scoreformulier een mooie symmetrie gaf.

Het feestje van de Ajax-fans werd compleet gemaakt door de invalbeurt van John Heitinga. De 31-jarige verdediger, die dit seizoen al wel in de beker had gespeeld, speelde zijn eerste eredivisiewedstrijd sinds 20 april 2008.