Christian Benteke juicht na de 1-3

Liverpool drukt Chelsea en Mourinho in moeras

Liverpool heeft José Mourinho's Chelsea dieper in het moeras gedrukt door op Stamford Bridge met 3-1 toe te slaan.

The Blues kenden in de vierde minuut nog wel een droomstart met een rake kopbal van Ramires. Liverpool moest die dreun verwerken, nam daarop het initiatief, maar veel kansen leverde dat niet op. Philippe Coutinho bracht The Reds pal voor rust toch langszij met een schot van twintig meter in de linkerkruising.

Liverpool was ook na rust iets beter en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken. Het was opnieuw Coutinho die het verschil maakte. Nu joeg de Braziliaan de bal, wederom van buiten het strafschopgebied, prachtig in de rechterbovenhoek. Invaller Christian Benteke maakte aan alle onzekerheid een einde.

Door de nederlaag staat Chelsea, dat al de zesde nederlaag van het seizoen leed, voorlopig vijftiende in de Premier League. Liverpool is voorlopig de nummer zeven.