NOS Nieuws

Bijzondere beelden van spelende babypanda's

Spelende babypanda's

Twee wilde reuzenpanda's zijn gefilmd terwijl ze sloom spelend door het beeld kuieren. De twee wonen in een Chinees natuurreservaat in de provincie Sichuan. Volgens experts gaat het waarschijnlijk om een jonge tweeling, want panda's leven vanaf hun tweede verjaardag alleen.

Panda's worden zelden in het wild gezien en al helemaal niet samen, want de dieren leven alleen. Naar schatting leven er iets meer dan 1800 panda's in het wild, maar ook dat zijn schattingen, want voor tellingen zijn wetenschappers afhankelijk van uitwerpselen en bijtafdrukken op bamboe.

Daar komt bij dat de dieren zich maar moeilijk voortplanten. Vrouwelijke reuzenpanda's hebben slechts 24 tot 72 uur per jaar zin in seks en dan moeten ze maar net een mannetje tegen het lijf lopen. Zijn ze eenmaal zwanger, dan krijgen reuzenpanda's slechts een of twee kinderen per keer.

Omdat de panda dreigt uit te sterven, worden veel babypanda's in onderzoekscentra geboren met behulp van kunstmatige inseminatie. Daar worden ze met veel pijn en moeite in leven gehouden, vaak in couveuses.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl