Een vrouw die de brand heeft overleefd wordt naar het ziekenhuis gebracht
NOS NieuwsAangepast

Zeker 27 doden bij ontploffing in nachtclub Boekarest

In een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn 27 doden gevallen door een ontploffing, gevolgd door een brand. Zeker 180 mensen zijn gewond geraakt en naar ziekenhuizen gebracht.

Tussen de 300 en 400 mensen bezochten een concert van een rockband in de club Colectiv. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend, maar volgens getuigen werd er vuurwerk op het podium afgestoken. Vonken daarvan zouden het plafond in brand hebben gezet.

'Ik heb geluk gehad'

Op Twitter en op verschillende Roemeense nieuwssites is een foto te zien van een pilaar die vlam vat in een grote menigte mensen. Volgens Roemeense journalisten is dat het moment dat de brand ontstond.

De zaal, in de kelder van het gebouw, zou maar één uitgang hebben gehad die open was en veel mensen zouden in het gedrang om naar buiten te komen gewond zijn geraakt. De zaal vulde zich meteen met rook.

De Roemeense minister van Volksgezondheid heeft mensen opgeroepen bloed te doneren voor de gewonden. President Klaus Iohannis schrijft op Facebook: "Ik ben geschokt en diep bedroefd door de tragische gebeurtenis die vandaag plaatsvond. Dit is een heel triest moment voor ons allemaal, voor onze natie en voor mij persoonlijk."

Minister-president Victor Ponta breekt een bezoek aan Mexico af.

  • EPA
  • EPA
  • EPA
    Een brandweerman voor het logo van de nachtclub
  • EPA
    Politie en veiligheidsdiensten bij de nachtclub

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl