In 2013 sloegen stropers voor het eerst toe met cyaankali in wildpark Hwange
NOS Nieuws

Stropers Zimbabwe veranderen wildpark in jachtveld

In Zimbabwe zijn in een maand tijd zeker 62 olifanten vergiftigd met cyaankali. Stropers hebben het voorzien op de slagtanden van de dieren.

De stropers moorden hele kuddes uit met het gif, waar in Zimbabwe makkelijk aan te komen is, omdat het wordt gebruikt in de mijnindustrie.

Vergiftigd drinkwater

Deze week sloegen stropers hun slag in wildpark Hwange. 22 olifanten kwamen om doordat ze van vergiftigd drinkwater dronken. "De stropers realiseren zich niet hoe verwoestend het is als je het water vergiftigt en wat de omvang ervan is", reageert een dierenbeschermer van het park.

Want ook andere dieren sterven door het gif. Onder de dode olifanten in Hwange zijn bijvoorbeeld babyolifanten, die nog niet eens slagtanden hadden. Ook andere diersoorten sterven doordat ze vergiftigd water binnenkrijgen.

Hwange Park

De regering van Zimbabwe zegt zich zorgen te maken over de stroperij, maar vindt ook dat er te veel olifanten zijn in Hwange Park. In het park leven er nu bijna 50.000. Dat is bijna twee keer zo veel als het park aankan. De autoriteiten willen de beesten daarom exporteren naar Azië, maar dat is tegen de zin van dierenbeschermers.

Hwange Park kwam eind juli ook in het nieuws, toen de populaire leeuw Cecil er werd doodgeschoten. Een Amerikaanse tandarts lokte het dier het park uit en schoot het dood.

Tientallen olifanten vergiftigd in Zimbabwe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl