Schultz wil best harder werken, maar het hoeft niet

Schultz wil best harder werken

Minister Schultz is bereid een deel van het takenpakket van de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over te nemen. "Ik sta er open voor, maar het hoeft niet", zo reageert ze op de discussie over de te zware portefeuille van de afgetreden Mansveld.

Schultz wil alleen niet zonder overleg bepaalde dossiers overnemen. "Je kunt niet als minister zeggen: 'ik pak de portefeuille even af'. Dat kun je niet eenzijdig beslissen."

Schultz zal met haar opvolger het onderwerp bespreken. "Het is aan de staatssecretaris zelf om te bepalen of ze het wil".

Betere werkverdeling

In de Tweede Kamer pleiten CDA, D66 en GroenLinks voor een betere werkverdeling tussen de twee bewindslieden op het ministerie.

Minister Schultz doet vooral minder politiek gevoelige onderwerpen, zoals water en verkeer. In het pakket van de staatssecretaris zitten KLM en Air France, Prorail en de Fyra, het onderwerp waar PvdA-staatssecretaris Mansveld woensdag over struikelde.

Graadmeter

Oppositiepartijen vinden dat VVD-minister Schultz te weinig te doen heeft. Premier Rutte is het daar niet mee eens. Hij zegt dat de mate waarin een bewindspersoon in de media en de Tweede Kamer is, geen graadmeter voor de werkdruk is.

Schultz benadrukt dat de PvdA tijdens de formatie drie jaar geleden dit takenpakket voor de staatssecretaris heeft gewild.

Volgens premier Rutte kan Mansvelds opvolger misschien eind volgende week bekend zijn. Hij wil wel dat het zorgvuldig gaat. Op zijn wekelijkse persconferentie gaf hij een soort profielschets. "Het moet wel iemand zijn die er een beetje lol in heeft."

Rutte zoekt politicus met lol in zijn werk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl