Storing T-Mobile bijna opgelost
NOS Nieuws

T-Mobile biedt als derde provider landelijk 4G

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Als derde provider in Nederland biedt T-Mobile nu landelijk 4G-dekking aan. 95 procent van de Nederlandse inwoners moet vanaf nu buitenshuis gebruik kunnen maken van 4G. Eind dit jaar moet dat 99 procent zijn.

KPN en Vodafone zeggen nu al een dekking te hebben van 99 procent. Bij Tele2 is dit 91 procent. Alle providers zeggen dat hun dekking nog zal verbeteren.

Nooit 100 procent

T-Mobile benadrukt, net als andere providers, dat 100 procent nooit te garanderen is. "Er zullen altijd plekken blijven waar de zendmasten niet goed bij kunnen, zoals in het bos", zegt een woordvoerder.

Daarbij kan de snelheid en stabiliteit van het netwerk per provider en per plek verschillen. Zo hebben KPN en Vodafone in het verleden gezegd vooral in te zetten op stabiliteit en niet op de hoogste snelheid. T-Mobile zegt dat wel te doen.

De provider heeft meer dan 7000 masten geplaatst die 4G uitzenden, veel meer dan andere providers. Doordat T-Mobile minder klanten heeft dan bijvoorbeeld KPN, zou dat netwerk veel meer aan moeten kunnen en sneller zijn.

Nog sneller

Intussen werken KPN, Vodafone en T-Mobile al aan 4G+. Dit is een snellere variant van 4G.

De modernste telefoons, zoals de toptoestellen van Samsung en Apple, zijn inmiddels uitgerust met deze technologie. Maar het zal nog even duren voordat 4G+ landelijk te gebruiken is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl