Jurgen Streppel kan met Willem II de punten goed gebruiken. De Tilburgers gaan op bezoek bij het verrassend goed presterende Heracles Almelo
NOS Voetbal

'Willem II heeft voorin te weinig kwaliteiten'

Willem II is dit seizoen moeizaam uit de startblokken gekomen. De Tilburgers die vorig seizoen met mooi, aanvallend voetbal een hele degelijke middenmoter vormden in de eredivisie, heeft in tien wedstrijden pas één keer gewonnen en bezet daardoor de zestiende plaats.

Vrijdagvond opent Willem II het eredivisieweekeinde met de uitwedstrijd tegen de verrassende nummer vier, Heracles Almelo. "Ik zag in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een elftal vol vertrouwen. We moeten durven te voetballen", kijkt Streppel vooruit naar de krachtmeting in Almelo. Willem II versloeg in Deventer de Eagles met 2-0, door twee treffers van Ajax-huurling Richairo Zivkovic.

Slechts zeven punten in tien duels

Zeven punten sprokkelden de Brabanders tot nu toe bij elkaar. Afgelopen weekeinde tegen sc Heerenveen gaf de ploeg van Streppel twee keer een voorsprong uit handen en miste het ook nog vlak voor tijd een strafschop, waardoor er niet drie maar slechts één punt kon worden bijgeschreven.

"De eerste helft tegen Heerenveen was nog aardig, in de tweede deden we het niet goed. Wij zijn een goed voetballende ploeg, dat hebben we dit seizoen in fases ook laten zien. We hebben alleen te weinig punten"', meent Streppel, die vooral voorin in vergelijking met vorig seizoen weinig te kiezen heeft. Langdurige blessures van Terell Ondaan en Bruno Andrade spelen daarbij een rol. "Voorin hebben we te weinig specifieke kwaliteiten", zegt de trainer.

Geen paniek

Streppel straalt altijd rust uit. Ook nu de ploeg in de gevarenzone bivakkeert. Van paniek is geen enkele sprake in Tilburg. "Dat heeft helemaal geen zin", zegt Streppel.

"Qua resultaat is de start niet goed en resultaat is het allerbelangrijkste. Wij moeten ons alleen niets laten aanpraten. We hebben tijd nodig. We hebben een ploeg die er gewoon in moet blijven. Rechtstreeks of via de play-offs. En als dat via de laatste optie moet, is het niet anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl