NOS Nieuws

Vluchteling in Limburg op verkeersles

Veilig Verkeer Nederland wil binnenkort verkeerslessen gaan geven aan vluchtelingen. Ze moeten in asielzoekerscentra basale verkeersregels leren om gevaarlijke situaties te voorkomen, zegt de organisatie.

Lokaal zijn er al initiatieven genomen. VVN zegt dat in Maastricht en Boekel in Brabant al lessen zijn gegeven. Volgens 1Limburg volgt Venlo binnenkort.

In zaaltjes krijgen vluchtelingen van VVN-vrijwilligers theorieles over het verkeer. Ze leren onder meer hoe een rotonde werkt en krijgen te horen dat ze niet zomaar op de weg kunnen lopen. In de praktijklessen leren de vluchtelingen onder meer hoe je een groot kruispunt oversteekt.

Landelijk aanbod

VVN zegt dat er vanuit azc's ook vraag is naar fietslessen en verkeersles voor kinderen. De verkeersorganisatie wil de komende tijd bekijken of de lessen landelijk aangeboden kunnen worden.

Anderhalve week geleden werden op de A67 bij Venlo drie fietsende Syriërs van de weg gehaald. Ze reden 's nachts zonder verlichting over de vluchtstrook. Dat voorval is een incident, benadrukt VVN, al komen er vooral in het zuiden meer meldingen binnen van gevaarlijke situaties met vluchtelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl