NOS Nieuws

Bed-bad-broodregeling uitgesteld

Een akkoord over de bed-bad-broodregeling is uitgesteld. Staatssecretaris Dijkhoff schrijft aan de Tweede Kamer dat hij eerst de uitspraken van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep wil afwachten. Pas als die organen uitspraak hebben gedaan, kan het kabinet de nieuwe bed-bad-broodvoorziening laten ingaan.

De bedoeling was dat voor 1 november de afspraken tussen rijk en gemeenten over de opvang en terugkeer van (uitgeprocedeerde) vreemdelingen in een bestuursakkoord zou worden vastgelegd.

Zijden draadje

De coalitie is het oneens over de bed-bad-broodregeling. De VVD wil in principe geen opvang bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers, maar de PvdA vindt dat dat juist wel moet gebeuren. Door de illegalenproblematiek hing in april het voortbestaan van het kabinet aan een zijden draad.

Volgens de staatssecretaris is er sinds april "veel en constructief gesproken met de VNG over onder andere de uitgangspunten, het aantal locaties, de doelgroep, de wijze waarop de terugkeer kan worden gefaciliteerd en bevorderd, de manier van samenwerking en het vervolgtraject". Dijkhoff schrijft dat de gesprekken hem het vertrouwen geven dat er een reëel uitzicht is op een bestuursakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl