Bezoekers van een Holland zingt Hazes-concert in de Ziggo Dome in Amsterdam
NOS Nieuws

Ziggo Dome treft schikking met gevallen concertbezoeker

De verzekeringsmaatschappij van de Amsterdamse concerthal Ziggo Dome heeft een schikking getroffen met een vrouw die twee jaar geleden uitgleed in de foyer en daarbij haar schouder brak.

De 49-jarige vrouw krijgt ongeveer 16.000 euro. Volgens het letselschadebureau dat de vrouw in de arm nam is dat bedrag opgebouwd uit medische kosten, huishoudelijke hulp, gemiste inkomsten en smartengeld. De vrouw ging in 2013 onderuit na afloop van het meezingconcert Holland zingt Hazes.

Erg vervelend

Een woordvoerder van de Ziggo Dome hoopt dat de zaak nu is afgedaan. "Wij vinden het vooral erg vervelend voor de gevallen mevrouw. Elk incident is er wat ons betreft één te veel."

Tijdens en na concerten kan het glad worden op de vloeren in het gebouw, zegt de woordvoerder. "Er is plaats voor 17.000 man en mensen morsen bijvoorbeeld wel eens drank. Wij doen er alles aan om de vloer zo stroef mogelijk te houden. Ook na het incident in 2013 hebben wij opnieuw gekeken of er verbeteringen mogelijk waren."

Volgens de woordvoerder zijn er geen andere gevallen bekend van claims van concertbezoekers die onderuit zijn gegaan in de Ziggo Dome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl