Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa
NOS Voetbal

Sjeik Salman meldt zich op 'deadlinedag' FIFA

Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa van Bahrein heeft zich officieel gemengd in de race om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Bahrein News Agency meldt dat zijn vijf steunbetuigingen door voetbalbonden binnen zijn bij de FIFA.

Sjeik Salman is niet zo maar een kandidaat, maar een topkandidaat. Hij is de voorzitter van de Aziatische voetbalbond en onderhoudt nauwe banden met Sjeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah van Koeweit, een van de invloedrijkste mensen in de internationale sportpolitiek.

Aanvankelijk schaarde sjeik Salman zich achter Michel Platini, maar doordat de voorzitter van de UEFA in een omkoopschandaal verzeild raakte, verschoof het electorale landschap.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa en Michel Platini in juli bij de loting voor de kwalificatiereeks van het WK 2018

Vandaag deadline

Vandaag is de deadline voor kandidaten die zich willen aanmelden om bij de FIFA de opvolger te worden van Sepp Blatter. Naast sjeik Salman en Platini zijn ook Jérôme Champagne, Tokyo Sexwale, prins Ali bin Al-Hussein en David Nakhid kandidaat.

Voormalig Braziliaans international Zico zou ook interesse hebben in de functie, maar hij is nog niet met de benodigde vijf steunbetuigingen over de brug gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl