NOS Voetbal

Van Marwijk: situatie in Palestijnse gebieden verslechterd

Van Marwijk over Palestina

Bert van Marwijk houdt voet bij stuk. De bondscoach weigert met Saudi-Arabië de interland op de Westelijke Jordaanoever te spelen, ook als de wereldvoetbalbond FIFA het land zal dwingen. "Ik ga in elk geval niet naar de Palestijnse gebieden. Ook de mensen in mijn begeleidingsteam weigeren om naar Ramallah af te reizen", aldus Van Marwijk zondagavond in Studio Voetbal.

De FIFA besloot vorige week dat WK-kwalificatiewedstrijd tussen het Palestijnse elftal en Saudi-Arabië toch op de Westelijke Jordaanoever gespeeld moet worden. Het duel vindt plaats op donderdag 5 november in Ramallah.

Eigenlijk zou de wedstrijd al op 13 oktober gespeeld worden op de Westelijke Jordaanoever, maar dat duel ging niet door. De bond van Saudi-Arabië weigerde daar te spelen, omdat er dan via Israël moest worden gereisd. De Saudi's erkennen de staat Israël niet.

Nog in gesprek

"Ik begrijp de FIFA niet meer. De situatie daar is onveilig. De situatie is daar de laatste tijd verslechterd", meent Van Marwijk. "Ik denk dat de meeste mensen van de bond het met mij eens zijn. Officieel heeft de bond van Saudi-Arabië nog niets bekend gemaakt. Volgens mij zijn de twee landen nog steeds in gesprek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl