NEC speelt gelijk tegen FC Groningen

Christian Santos (l) in duel met Etienne Reijnen
    Albert Rusnák (m) zette FC Groningen op 0-1

In een pas na rust aantrekkelijk duel heeft FC Groningen bij NEC zijn eerste puntje in een uitwedstrijd gepakt: 1-1.

FC Groningen begon goed en kwam na acht minuten op 0-1: met een schuiver laag in de hoek maakte Albert Rusnák de eerste uitgoal van het seizoen voor de gasten. NEC wist daar voor de rust niet een uitgespeelde kans tegenover te zetten.

Na de rust regende het opeens kansen. Na ongelukkig hands van Hans Hateboer benutte Santos de strafschop: 1-1.

Sergio Padt redde bij een schot van Marcel Ritzmaier en Santos, wiens hoofd voortdurend gezocht werd, was ook enkele malen dicht bij een doelpunt.

Aan de overkant schoot Danny Hoesen op de lat en kopte invaller Jarchinio Antonia op de kruising.

Christian Santos scoort de 1-1 uit een strafschop